Mx-fys besökte motocrossprinten i Helsingborg. Undet ett fantastiskt väder korades årets mästare.

Det var flertalet förare som tränar med Mxfys som var på plats och tävlade. Vi på Mxfys tycker att det är otroligt roligt att hjälpa dessa förare att nå sina mål.

Dagen började med att Oskar Olsson vann sitt tidskval över Filip “Fillebang” Bengtsson. Oskar fick en bra kännsla av detta inför semifinalen. Även Anton Bengtsson tog sig till semifinal genom sitt tidskval. Svårare hade Oliver parnestål Robin Andersson och Simon Esbjörnsson som fick köra andra chansen.

“Jag är inte alls nöjd” säger oliver. Många av killarna lyckades köra snabbt dessa få varv. Det är såklart mer avgörande i sprinten.

Oskar övertygade även i semin där han lade sig bakom Pontus Jönsson och tredje plats, “ingen idé att attackera och ligga i sprutet bakom, det viktiga är att komma till final. Vilket jag gjorde” säger Oskar.

Starterna är extremt viktiga vid dessa korta heaten. Och Oskar lyckades övertyga i finalen och komma upp på andra plats efter Fillebang direkt efter första kurvan, vilket han tryggt håller finalen igenom.

Oskar var inte nöjd efteråt, han ville så gärna stå överst på pallen.

Vi på mxfys gratulerar Oskar till sin andra plats och vi kämpar vidare med träningen. Vi pushar även Anton, Oliver, Robin och Simon att kämpa vidare och ta nya tag tills nästa SM

Vi vill även passa på att säga att tävlingen var väl arrangerad av Helsingborg MCK och Landskrona MK

Väl mött

Robin Svedenborn