Utförande Löplaktat Tröskeltest

Löplaktat tröskeltest

Detta test är en del av din nulägesanalys och är mer lämpade för en mer erfaren löpare; behöver du en pulsklocka med GPS som kan spåra din hastighet. Du behöver inte känna till din max hjärtfrekvens, men det kommer att hjälpa förståelsen. Meningen med detta test är att hitta din puls för din löplaktat tröskel.  vanligtvis behöver du köra det här testet flera gånger för att lära dig testet.

Notera att detta endast är en fingervisning, vill man ha mer säkert resultat rekommenderar vi labbtester kolla in: https://www.motocross-fys.se/produkt/fystest-mia-test/

Gör en ordentlig uppvärmning under minst 15 minuter, börja långsamt och sakta stegra din löphastighet.

Aktiv rörlighet, göra ett par övningar rörlighet för att öka rörligheten.

Testet i sig  är ganska enkelt. Du springer med en stadig jämn takt i 45 minuter. Svårigheten med testet är att hitta den farten där man precis klarar 45 minuters löpning. Det är lätt hänt att man startar testet för snabbt och måste slå av på takten, eller för långsamt så att man måste öka.

Det är viktigt att du i förutbestämmer vilken takt du gör testet med. Och fokusera på att hålla takten när du springer för hela 45 minuter. Ett tips är att du tittar på din klocka ofta så att du håller din takt och att du kan följa din puls.

När du börjar köra: Detta test kan vara lite tufft för din lokala trötthet i musklerna Om du inte är anpassade speciellt i höftböjarna. Fortsätt så länge du kan och för testets skull . Du ska inte känna att du är andfådd då missar du poängen med testet. (Ett resultat av du sprigner för snabb)

Först av allt måste du ha en jämn takt för testet. Om du börjar snabbt och behöver bromsa ha det i åtanke och börja med en långsammare takt nästa gång du gör testet. Det är bättre ju tidigare du sänker din takt. Jag rekommenderar att första gången du gör detta test som du startar i en långsammare takt så att du kan börja lära dig testet.

Observera att det är din genomsnittliga puls från 35 minuter till 45 minuter som avgör din tröskel.

 

För ett exempel:

Jag börjar löpa med en takt av 13 km / timme, vilket jag är bekväm med i 45 minuter. Jag tittar på min klocka ofta så jag vet att jag håller rätt hastighet, när jag passerar 35 minuter jag hålla ett vakande öga på min puls för att avgöra min genomsnittliga hjärtfrekvens de sista 10 minuterna. Och jag kan då se att jag har en 178 genomsnittlig puls, vilket som är en fingervisning av min tröskelpuls.

Om där finns intresse för labbtester kontakta oss.
https://www.motocross-fys.se/produkt/fystest-mia-test/

Relaterat:

Polar M400 HR GPS

Polar M400 HR GPS:

V800 HR GPS

V800 HR GPS

Maxpulstest

Maxpulstest

VO2Max Test

VO2Max Test