Hur kan snabbt vara långsamt? snabbt är ju snabbt! tyvärr är det så att vägen till framgång tar lång tid. Skulle man på något sätt påskynda den processen skulle man med stor sannolikhet bli skadad. Den första skillnaden man märker när man tränar är att musklerna har blivit anpassade till belastningen, ja det är sant att man har blivit starkare och ofta tror man att det är okej att lasta på ytterligare kilon för att nå nästa platå.

Tyvärr ligger sanningen i att det är endast muskeln som har blivit anpassad till belastningen, MEN INTE senor och ligament. De tar ytterligare någon vecka på sig för att anpassa sig till ny belastning. Det är ofta inte muskeln i sig som går sönder utan fästena. Ta därför alltid 4-5 veckor som anpassning till en ny övning eller ny belastning.

Tänk på att inte ha för bråttom med att lägga på vikter, Tänker ni på detta så kommer ni minska risken för att bli skadade och kunna bibehålla en stadig progression över en lång tid. För blir man skadad så går det inte att träna, och tränar man inte så blir man inte bättre. långsam progression vinner i längden.